Een liefdevolle kinderopvang

Hallo allemaal! Mijn naam is Michelle en al vanaf jonge leeftijd heb ik een affiniteit met kinderen. Er was altijd iets waardoor ik op feestjes altijd eindigde met een groep kinderen om me heen. Ik begon daarom al vroeg met oppassen, eerst voor de lol en daarna professioneel op een kinderopvang. Uiteindelijk ben ik bij de geboorte van mijn dochter met helemaal gaan richten op de ontwikkeling van het kind. Ik ontdekte een liefdevolle methode om kinderen te benaderen die ik vervolgens toepaste op mijn werkplek in de kinderopvang. Omdat ik ook andere kinderen het gun om zo op te bloeien, wil ik mijn bevindingen graag met jullie wil delen!

Zorg en welzijn: mantelzorg

Kinderverzorging Blog

Tegen wil en dank, de mantelzorger

Een mantelzorger is iemand die onbetaald de zorg op zich neemt van een chronische zieke, hulpbehoevende of gehandicapte in zijn of haar omgeving. Vaak is dit een partner, ouder of kind, maar heel soms is dit een ander familielid, een kennis of buur. Feitelijk kan iedereen mantelzorger worden, maar dikwijls is het geen keuze en sluipt deze zorg er noodgedwongen in. Mantelzorg is zwaar en wordt, naarmate het voortduurt, als last gezien. Dit, omdat er niet zomaar een dag vrij te nemen valt en de omgeving het dikwijls onderschat. Als daar dan ook nog de nodige bureaucratie bij komt kijken, is het niet vreemd dat veel mantelzorgers gebukt gaan onder depressies.


Mantelzorg is zwaar

Wanneer een vader of moeder begint af te takelen is het voor velen niet meer dan logisch dat ze bij springen. Veelal sluipt dit er in. Een goed voorbeeld zijn de financiën. Veel ouderen zijn niet of bijna niet bekend met het internet en durven een online betaling niet te doen. Anders wordt het wanneer een ouder begint te dementeren of ernstig ziek wordt. Deze mantelzorg is prima op te brengen, maar wanneer het voortduurt zal dit gaan opbreken. Immers, vaak heeft u zelf een gezin en werk dat ook aandacht verdient.


Tips voor de mantelzorgers

Als u mantelzorger bent is het belangrijk om ook aan uzelf te denken, misschien wel juist aan uzelf, want u bent de basis. Als u uitvalt ontstaan er meer problemen. Loop uzelf dus niet voorbij en houdt daarnaast ook andere tips in gedachte, zoals: * Informeer bij uw gemeente * Raadpleeg internet * Zorg voor voldoende ontspanning. Er zijn voorts nog andere organisaties die u kunnen bijstaan in de zorg die u biedt. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op LeekerweideGroep


Informeer bij uw gemeente

Decentralisatie, u heeft er vast over gehoord. Het betekent dat veel taken door het Rijk zijn overgedragen aan langere instelling, zoals de gemeente. Zij dragen inmiddels zorg voor vele takken in de zorg. Hoe dit wordt ingevuld is per gemeente verschillend. Vraag bij uw gemeente hoe het met de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) zit en vraag ook door. Wellicht kunnen uw taken als mantelzorger overgedragen wordt aan bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, dagopvang of iets dat bij uw situatie past.


Raadpleeg het internet

Op internet staan mantelzorgervaringen. Lees ze. Bij lotgenoten kunt u vaak tips vinden waar u wat aan heeft en het helpt u ook wijzer te worden in de, soms pittige wereld van de mantelzorger


Zorg voor ontspanning

Dit is en blijft de gouden regel. Als u niet aan u ontspanning komt wordt alles moeizamer. Hierbij hoort ook het kwijt kunnen van uw verhaal. Neem dus de ontspanning!

Delen

19 juli 2017